Guide: Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng

Kontinentalseng i soveværelse
Guide: Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng
Henrik Andersen
-
03/03/2023
-

Der er god grund til at vælge en kontinentalseng, hvis du vil sove godt om natten. Der er dog mange forskellige modeller at vælge mellem, og det kan derfor være svært at finde den helt rigtige. Hvis du er i tvivl om, hvilken kontinentalseng du skal vælge, så følger her en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af.

Vælg den rigtige størrelse

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse. Det gælder både i forhold til det rum, som sengen skal placeres i, men også så du er sikker på, at der er plads til både dig og eventuelt også din partner, hvis I deler seng. Standardstørrelserne er 140×200, 160×200 og 180×200 centimeter.

Hvis du skal indrette dit soveværelse på få kvadratmeter, så er det en god idé at vælge en mindre seng – eksempelvis en seng med udtræk, så I har plads til opbevaring under sengen. Herudover bør du vælge en seng, der giver den rette støtte til din krop og sikrer en god søvn. Du kan se en række af de bedste modeller på Forbruger-test.dk.

Vælg det rigtige materiale

Kontinentalsenge består typisk af tre lag – en topmadras, en springmadras og en boxmadras. Overvej, hvilken type madras, der vil være den mest komfortable for dig og eventuelt også din partner. Der er ingen, der siger, at I behøver den samme type madras, for det er vigtigt at vælge én, som matcher jeres krop.

Overvej også, hvilke materialer sengen er lavet af. Det gælder alle sengens elementer – herunder madrasser, topmadrasser og sengetøj. Kontinentalsenge er ofte fyldt med skum eller latex, mens topmadrasser kan være lavet af forskellige materialer som bomuld eller viskose, og dit valg har afgørende betydning for din søvnkvalitet.

Herudover er det væsentligt at vælge en seng, som matcher den øvrige indretning på soveværelset. Du kan få kontinentalsenge i mange forskellige stilarter, og der er modeller, som passer bedre til det moderne og minimalistiske soveværelse, mens du også kan få mere traditionelle designs, hvis du foretrækker det.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!